Direktlänk till inlägg 14 december 2009

IMF ljuger i öppet brev till Island och Sverige leder arbetet med att tvinga in Island i tunga skattehöjningar och kraftiga nedskärningar.

Av Sunda Pengar - 14 december 2009 10:55 Kritiken från det Isländska folket har varit så tunga och lokal media så pass uppmärksam att IMF har känt sig tvungna att skriva ett öppet brev till ”open civil meetings” vilket består av flera medborgarrättsliga grupperingar i Island som har krävt svar från IMF angående kritik över låneprogrammet.


Svaret är underskrivet av Dominique Strauss-Kahn, VD för IMF och är ämnat att lugna ner dessa grupperingar i landet. Det bör tilläggas att initiativet från IMF är berömvärt för en organisation som går lång väg att hålla sådan här kritik ifrån publik medvetenhet i normala fall.


Citerar ur brevet:

 ”Third, regarding the origins of Iceland’s crisis. I agree that they lie in the financial sector. Banks took outsized risks, and supervision and regulation failed to rise to the challenge. Privatization did set the stage for this, but this was not a matter of following IMF policy: we did not then and do not now have any policy which requires countries to privatize banks.”

 

Att IMF inte trycker för privatiseringar av bankväsendet är inte korrekt vilket flera källor tidigare har fått fram genom att studera tidigare krav från IMF program.


Organisationen Jubilee Debt Campaign, UK, som jag tidigare skrivit om och som arbetar för att västvärlden ska skriva av tredje världen skulder och förbjuda såkallade Vulture Funds som underhåller i många fall olagliga skulder från årtionden tillbaka under korrupta regeringar från t.ex Haiti.


De har i tidigare undersökningar kommit fram till följande:


"Privatization has frequently been required in order for HIPCs to
receive debt cancellation. Research by the Jubilee Debt Campaign (UK)
found that in order to access debt cancellation under the HIPC
Initiative Zambia had to privatize its national bank in the face of
parliamentary and public opposition."

 

I en undersökning i The American Journal of Economics and Sociology angående IMF och dess krav runt nödlån för Ryssland efter dess kollaps 1998 kommer man fram till följande:


"Therefore, the IMF insists on strengthening banking
supervision and on bank privatization."

 

Vidare adresserar IMF i både detta brev och ur ett narrativ om huruvida underskottet kommer att vara hållbart för Island och om det är möjligt att betala av det stundande underskottet. IMF kommer fram till att det är hållbart och refererar till sin ökända Excel modell som kallas ”Goal Seeking”.


Goal seeking går till på följande sätt och kan användas för att motivera vilken typ av GDP underskott som helst genom att den deriverar resultatet från behovet, snarare än från dess faktiska möjligheter.


Börja med att addera Islands underskott i skuldunderhåll det kommande året.

Räkna sedan ut hur mycket handelsöverskott du behöver producera för att få fram denna siffra. Derivera sedan från detta slutsatsen om hur mycket BNP måste öka och hur höga skatterna måste vara för att kunna få fram överskottet för att Island ska ha råd.


Den här bisarra metodologin innebär att det är onödigt att titta på Islands potentiella produktion och utgå från den, trots att den är helt avgörande.


Islands ekonomi blir alltså ett resultat av utländska nationers behov av räntebetalningar snarare än ett realistiskt mått på dess betalningsförmåga.


Vidare konfirmera IMF genom Strauss att Sverige leder arbetet med att representera Norden gällande deras räddningspaket. Sverige kräver fortsatt att Ice Save skandalen ska lösas för att vi ska bistå med lån och assistans framöver.


Fler och fler röster pekar nu på det fördelaktiga för Island att välja en konkurs över att gå med på de här kraven från omvärlden och börja om på nytt.


Detta skulle onekligen skicka en ny våg av konkurser runt världen och göra England mycket oroliga.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars Osterman

14 december 2009 18:34

Jag föredrar hellre prof Michael Hudson förslag...där Island vägrar att betala och tömmer bordet på hela eländet samt nationaliserar aluminiumindustrin, elproduktionen och fisket.

Ut med parasiterna, sade även Economic Hit Man John Perkins.

Kolla denna blogg: http://larahanna.blog.is/blog/larahanna/

 
Ingen bild

Sunda Pengar

15 december 2009 09:42

Hej Lars

Att vagra betala ar i praktiken att forklara konkurs.

Att vagra ga med pa IMFs krav kommer ocksa att innebara detta.

Island behover gora ett radikalt avsteg men vastvarlden kommer att straffa dem darefter som konsekvens.

 
Ingen bild

Andreas

7 augusti 2012 08:51

Alla demokratier i hela världen borde ta ett avsteg från västvärlden. Fractional reserve banksystemet gör att banker lånar ut pengar dom inte har(falskmyntar) och tjänar enorma summor på detta.

Med dessa pengar köps politisk makt, företag, mark med mera.

Detta leder i slutändan till att sittande regeringar har mindre makt än dessa enorma maktcentra. Demokratisk frihet förintas alltid i detta fall. USA är ett exempel på detta och många länder i Europa, från västra till östra, har börjat falla... Dröjer inte länge innan det börjar märkas markant i Sverige. Titta på utförsäljningar av publika ägor... Privatiseringar har inte med politiken att göra utan är ett tecken på att Sverige inte har råd att behålla ägorna.

Leder i slutändan att alla länder förlorar sin suveränitet till världens banker och deras företag.

 
nasmith

nasmith

20 april 2013 17:26


Hej,
VÄLKOMMEN TILL MAJ FIELD FINANCE COMPANY, Behöver du ett lån för att betala räkningar eller starta
ditt eget företag, kan du ansöka om ett lån nu och kontakta oss via
E-post: nasmithnas@yahoo.com

låneansökan

namn:
adress:
Tel:
Ålder:
Yrke:
land:
Lånebeloppet krävs:
Löptiden för lånet:
Ändamål:

http://www.loan.com

 
lan.leankredit001@gmail.com

lan.leankredit001@gmail.com

20 november 2015 13:28

allvarlig vägtull lån erbjuda

God kväll sir om du är en ärlig och seriös person, kommer du att njuta mitt erbjudande.
Som sagt, jag informera er om att jag ger ut lån från 10 000-2500000 Kr, så tala om för mig hur mycket du vill låna och hur många år du vill göra lånet.
Hjärt
E-post: lan.leankredit001@gmail.com

http://www.thomas-finance.jimdo.com

 
Ingen bild

Benson yuri

1 juli 2016 20:24

Behöver du ett lån ??? Vårt företagsnamn är Zion lån företag, vi ger ut lån till intresserade kunder som söker för lån för att förbättra deras liv, kan vi hjälpa dig med något belopp av lån. Minsta belopp vi lånar är $ 5000. Maximalt belopp vi lånar är $ 20 miljoner dollar. Den årliga räntan är 3%. För att få mer information, e-post: zionfinance01@gmail.com

 
best custom writing

best custom writing

27 juli 2016 14:32

I need a further reading on this. Could you add here some links on related materials, please?

http://customwriting-s.com

 
taylor smith

taylor smith

11 september 2016 00:14

God dag,

Behöver du ett akut lån för att finansiera ditt företag eller i någon
syfte? Vi är certifierade och legitim och internationell licens
lån långivare Vi erbjuder lån till företag företag, företag och
personer till ett överkomligt ränta på 3%. Det kan vara en kort
eller långfristigt lån eller ens om du har dålig kredit, vi ska behandla
ditt lån så snart vi tagit emot din ansökan. Vi är en
oberoende finansiell institution. Vi har byggt upp ett utmärkt
rykte under årens lopp att tillhandahålla olika typer av lån till
tusentals av våra kunder.

Vi erbjuder garanterade lån tjänster av ett belopp som medborgare och
icke-medborgare vi erbjuder enkla personliga lån, kommersiella / företag lån,
billån, leasing / utrustning finans, skuldkonsolidering lån, hem
lån, för alla medborgare och icke-medborgare med antingen en bra eller dåligt
kredithistorik. Om du är intresserad av vårt ovan lån erbjudande, inte
tveka att komma tillbaka på mig så att vi kan gå vidare.
kontaktadress: taylorsmithloanfirm@gmail.com
Tack och bästa beaktande

http://sundapengar.bloggagratis.se/2009/12/14/2290

 
oceanicfinance

oceanicfinance

25 september 2016 17:07

behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

http://members.home.nl

 
oceanicfinance

oceanicfinance

25 september 2016 17:10

behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

http://members.home.nl

 
Ingen bild

sanelli.pietro@gmail.com

28 oktober 2016 20:32

Den föreslagna lån och investeringar.

Du behöver hjälp för inköp av en lägenhet, ett hus, en bil, utbildning för barn, för att säkerställa en god festlig tid med din familj eller för förverkligandet av ett projekt som ligger nära ditt hjärta. Så, om du är intresserad eller om du har en person eller familj som är i behov av det, du kan gå för att få mer information om det förslag om ett lån. Vänligen få kontakt med honom genom hans e-Post: sanelli.pietro@gmail.com

 
Ingen bild

Simona Puddu

13 december 2016 11:24


Detta vittnesbörd är sant lån. Jag är en kvinna med 2 barn. Sen döden av min man fann jag mig själv i trubbel. Och jag har avvisats av banker. Jag läste ett vittnesbörd om lån, som talade för en ärlig och seriös man som min hjälp för ett lån på 650.000,00 Kr. Så jag bestämde mig att dela detta tillfälle att här du som inte har förmån för bankerna är e-post: muscolinogiovanni61@gmail.com

 
Mr. Carter Collins

Mr. Carter Collins

Lördag 7 jan 14:17

Behöver du ekonomiskt stöd? Vi ger ut lån 2% med ränta
ränta, om du är intresserad kontakta oss via e-post:
(cartercreditunionoffer.link@gmail.com) for~~number=plural mer information.

* Kommersiella lån.
* personliga lån.
* Business lån.
* Investeringar lån.
* Utveckling lån.
* Förvärv lån.
* Konstruktion lån.
* Business lån och många fler:

http://sundapengar.bloggagratis.se/2009/12/14/2290

 
Ingen bild

Kumah james

Lördag 14 jan 01:34

Att få en legitim lån har alltid varit ett stort problem att så många kunder som har finansiella behov. Frågan om dåliga krediter och säkerhet är något som kunderna är alltid orolig när de söker ett lån från en legitim långivare. Men MIDLAND CREDIT FIRM.has gjort denna skillnad i utlåning industrin. MIDLAND CREDIT FIRM har ackrediterats av utlåning organisation råd att ge ut lån till lokala och internationella kunder på 3% ränta. Vi har fått förmånen att möta dina finansiella behov. Frågan om kredit bör inte hindra dig från att få lånet som du behöver.

Våra tjänster omfattar följande: -
* Investerare Lån
* Skuldkonsolidering
* Topplån
* Business lån
* personliga lån
* Internationella lån

Ingen social trygghet och ingen kreditupplysning, 100% garanti. Allt du behöver göra är att låta oss veta exakt vad du vill och vi kommer säkert att göra din dröm. MIDLAND CREDIT FIRM säger JA när dina banker säga nej. Slutligen finansierar vi småskaliga lån fast, mellanhänder, småskaliga finansiella institutioner vi har obegränsad kapital. För ytterligare information att gå om anskaffning av ett lån från oss: Vänligen svara omedelbart på det här meddelandet: midland.credit2@gmail.com

Företagsnamn: MIDLAND CREDIT HOME
Företag Email midland.credit2@gmail.com
Företag NMLS ID: 315.276
Företagets webbplats: midlandcreditonline.com

Branch timmar (söndag stängt)
Måndag, tisdag, och torsdag 10:00 till 06:00, onsdag 11:00 till 06:00, fredag ​​09:00 till 06:00 p.m, Satrurday 7:00 till 02:00.


Motto: Investera i generationer.

 
 Paul Brenna

Paul Brenna

Lördag 4 feb 13:02

Hallå

Är du i behov av ett lån? du har en sömnlös natt på uppdrag av din skuld om du behöver ekonomiskt stöd snabbt ansöka om en prisvärd lån, erbjuder vi alla typer av lån, såsom studielån, företag lån, personliga lån användning, skuldkonsolidering lån, lån för att betala upp din räkningar vi erbjuder på en låg 3% ränta och en långsiktig varaktighet ansöka om en lämplig och lätt lån idag från vårt företag och kontakta oss via e-post paulbrennaloan@gmail.com för mer information och fyll i låneansökan formuläret nedan .

LÅNEANSÖKNINGSFORMULÄR

Fullständiga namn.............
Land...............
Kontakt Adress........
Telefon..........
Belopp som krävs som låne ...........
Lån Varaktighet ...........
Månadsinkomst.........
Ockupation......
Civilstånd ........
Sex........
Säkerhet.........
ålder.......
farväl klient vänligen fylla i låneansökan formuläret ovan och komma tillbaka till oss på vårt företag e-post paulbrennaloan@gmail.com

Varma hälsningar

Paul Brenna (C.E.O)

http://sundapengar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ocean Finance och inteckningar Limited

Måndag 6 feb 12:37

behöver du ett lån? Om ja! Kontakta Ocean Finance och inteckningar Limited ® för små och stora lån belopp. Vi ger ut lån på 2% ränta. Kontakta oss idag via e-post: oceanlimiteds@gmail.com .Vi ger också ut från. £ 5000 pund till 100 miljoner pund för privatpersoner och företag, är kredit öppen för alla oavsett nationalitet.

 
Barry

Barry

Onsdag 22 feb 14:57

Hallå

Har du nekats av din bank eller någon annan finansiell institution?, Oroa dig inte mer eftersom detta företag är här för att hjälpa dig ur din ekonomiska svårigheter som vi ger ut lån på 3% för våra kunder som är villiga att betala mer under de närmaste år .. Är du intresserad av att söka lån, som anges nedan, vänligen skicka ett e-postmeddelande till: Barrybushloanfirm@gmail.com

Vi erbjuder följande typer av lån:

* Kredit ..
* personliga lån ..
* Företagslån ..
* Investeringslån ..
* Utveckling lån ..
* Inköps lån ..
* Konstruktion lån ..
* Lån för att köpa en bil ..
* Skuldkonsolidering lån ..
* Internationella lån ..
* Studielån och mycket mer utan dröjsmål ....

Ansöka om och få lånet inom 48 timmar .. Missa inte !!
Vi väntar på din post ......

Notera alla svar på: Barrybushloanfirm@gmail.com

http://blog.duopixel.com/cartas-al-editor/para-esc

 
larsson

larsson

Måndag 17 april 17:24

Jag bor i Sverige och livet är värt att leva bekvämt för mig och min familj nu och har verkligen aldrig sett godhet visat mig så mycket i mitt liv som jag är en mamma som kämpar med tre barn och jag har gått igenom ett problem eftersom allvar som min man hittade en fruktansvärd olycka senaste två veckorna, och läkarna säger att han måste genomgå en känslig operation för honom att kunna gå igen och jag kunde inte betala räkningarna, sedan din operation gick till banken för att låna och avvisa jag säger att jag har inget kreditkort, därifrån jag kör till min far och han kunde inte hjälpa, sedan när jag bläddrar i yahoo svar och ämne och jag kom över ett lån långivare Mr, Sergey Shikunov, erbjuda lån till rimliga ränta och jag har hört om så många bedrägerier på internet men vid denna min desperata situation, hade jag inget annat val än att ge det ett försök och överraskande det var som en dröm, jag fick ett lån på $ 150.000 och jag betalade för min make kirurgi och tacka Gud t agens är bra och du kan gå och arbetar och bördan är längre så mycket på mig mer och vi kan mata bra och min familj är glad idag och jag sade till mig själv att jag kommer att sörja högt i världen av underverken i Guds mig genom denna långivare gudfruktiga Mr Sergey Shikunov och jag skulle råda någon i äkta och allvarliga behov av lån för att ta kontakt med denna gudfruktig man på (sergeyshikunov@yahoo.com) genom .. och jag vill att ni alla att be för den här mannen för mig
Tack

http://https://sergeyshikunovfinance.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sunda Pengar - 8 december 2010 08:24


  Tidigare har det ofta rapporterats om hur olika forslag har pressats genom kongressen i USA for att få FED att lämna uppgifter på de utländska instutitioner som har ”fått” pengar av FED under finanskrisen för att hålla uppe värdet...

Av Sunda Pengar - 8 november 2010 11:03


  (På bild, Elizabeth Coleman)   Hyffsat spektakulärt klipp där det är gapande uppenbart att de amerikanska myndigheter som är satt att utreda oberoende instutitioner inte gör det i det amerikanska rullande dörr systemet mellan kritisk gra...

Av Sunda Pengar - 10 december 2009 06:28


  Don Blankenship, en av många hatad man för att öppet kritisera de vetenskapliga undersökningarna om klimateffekterna och koldioxid här i en intressant intervju. Intervjun gäller i största del Global Warming men blir riktigt intressant en...

Av Sunda Pengar - 9 december 2009 06:03

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000005714 StartFragment:0000002291 EndFragment:0000005678 Fed ligger under hårt tryck från flera håll. Ron Paul driver fortsatt korståg för att göra en oberoende revision av FED som har...

Av Sunda Pengar - 7 december 2009 08:24


  IMF har länge varit ett känsligt ämne bland ekonomer och banken har tidigare mycket tveksamma policybeslut bakom sig men drar samtidigt med sig auran av att vara ”räddaren i nöden” för länder i en dålig fiskal situation. Deba...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Fractional Reserve Banking med Blogkeen
Följ Fractional Reserve Banking med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se