Alla inlägg under juli 2009

Av Sunda Pengar - 8 juli 2009 11:06Kalifornien kämpar med ett budgetunderskott som håller på (tekniskt redan har) att få delstaten att gå i konkurs. Vi pratar alltså om ett av de största ekonomiska områdena i USA som inte längre har råd att betala lön till sina publik anställda eller hålla efter reningsverk och hundratals andra typer av service som hör en delstat till.

Läget är inte längre akut, det är fullständigt desperat. Schwarzenegger, Kaliforniens guvernör har ansökt om nödlån från FED för att kunna få delstaten att gå runt men nekats. Det har gått så långt att de nu under ett lång tag har tryckt IOU eller mer specifikt (Individual Registered Warrants). Med andra ord, de har valt att trycka sina egna pengar.

En vanlig sedel som vi känner till den (fiat eller innehavarskuldebrev) ar en variant på denna warrant. Kaliforniens har en löptid, dvs att den ska lösas in efter en viss tidsperiod.

Den stora vändningen nu är att ett antal storbanker, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo och JP morgan som tidigare accepterat att ta emot dessa IOUs som betalningar har nu valt att inte längre acceptera detta.

Att kalifornien valt att sköta sitt budgetunderskott genom att trycka egna pengar är i praktiken direkt konkurrens till BCM (Bank Created Money). Wells Fargo uttrycker sig såhär om den problematiken.

"We're very disappointed, as are many Californians, that California has taken the unfortunate step of issuing IOUs in lieu of payments to some businesses and individuals."

Inte konstigt då banken går miste om stora intäkter i de lån Kalifornien är tvungna att ta för at reda ut situationen kortsiktig.

Situationen för Kalifornien har nu gått från riktigt illa till ohållbart och underskottet ligger för nuvarande på 26.3 miljarder USD årligen.

 Eftersom IOUs nu inte längre godtages av bankerna kommer Kalifornien att få slut på pengar för verksamhetsåret redan i slutet på juli. (I USA kommer inkomstskatten en gång om året). Eftersom vad Kalifornien gör inte är särskilt annorlunda mot för hur FED löser situationen (trycker mer pengar)

Det finns i huvudsak (utöver ponzi borrowing, alltså att försöka låna sig ut en ohållbart underskott, t.ex Lettland, Argentina etc) tre lösningar som jag ser det.

1. Gå i konkurs.
Behövs ingen expert för att förstå att detta inte bara är politiskt självmord utan även kan leda till storskaliga upplopp så inget trevligt alternativ.

2.  Förläng löptiden på alla IOU så att de blir utan slutdatum. Med andra ord, nar du kräver betalt för en IOU så får du en annan IOU i samma nominering precis som med USD idag eller SEK i Sveriges fall. Kombinera detta med en lag som sager att denna sedel är giltigt betalningsmedel för skattebetalningar inom Kalifornien så kommer det att användas lokalt.

3. Grunda ”bank of California” som ägs av alla skattebetalare. Tvinga alla som jobbar för staten att använda denna bank för sina löneinbetalningar. Skapa de lån Kalifornien behöver till självkostnadspris och låna till Staten. Inkomsten från alla lån tillfaller sedan skattebetalarna antingen genom skatteåterbäring eller utdelning från banken.

Förslag 2 och 3 är utan tvekan att föredra men det ser onekligen ut som att Kalifornien kommer att gå i konkurs i en form eller en annan. Detta kommer att leda till ytterligare försämrad levnadsstandard i staten som helhet och en akut brist på pengar lokalt och en ond skuldcirkel inte helt olikt Ecuador och andra länder som lånat sig in i ett svart hål.

Hur det hela spelar ut får framtiden visa men att de vågat trycka sina egna IOU är ett modigt steg. Följer fler stater efter kan vi möjligtvis se slutet på FEDs monopol. Eller vi kan hoppas det i all fall.


ANNONS
Av Sunda Pengar - 8 juli 2009 09:26

Jag har inte kunnat verifiera informationen i detta inlagg sa det kan vara over/under drivet sa ta det med en nypa salt.


Anda nyktert att forsta hur illa det egentligen ar.


The stress tests were conducted to determine how well, if at all, the top 19 banks in the USA could withstand further or future economic hardship.

When the tests were completed, regulators within the Treasury and inside the Federal Reserve began bickering with each other as to whether or not the test results should be made public. That bickering continues to this very day as evidenced by this "main stream media" report.

The Turner Radio Network has obtained the stress test results. They are very bad. The most salient points from the stress tests appear below.

1) Of the top nineteen (19) banks in the nation, sixteen (16) are already technically insolvent.

2) Of the 16 banks that are already technically insolvent, not even one can withstand any disruption of cash flow at all or any further deterioration in non-paying loans.

3) If any two of the 16 insolvent banks go under, they will totally wipe out all remaining FDIC insurance funding.

4) Of the top 19 banks in the nation, the top five (5) largest banks are under capitalized so dangerously, there is serious doubt about their ability to continue as ongoing businesses.

5) Five large U.S banks have credit exposure related to their derivatives trading that exceeds their capital, with four in particular - JPMorgan Chase, Goldman Sachs, HSBC Bank America and Citibank - taking especially large risks.

6) Bank of America`s total credit exposure to derivatives was 179 percent of its risk-based capital; Citibank`s was 278 percent; JPMorgan Chase`s, 382 percent; and HSBC America`s, 550 percent. It gets even worse: Goldman Sachs began reporting as a commercial bank, revealing an alarming total credit exposure of 1,056 percent, or more than ten times its capital!

7) Not only are there serious questions about whether or not JPMorgan Chase, Goldman Sachs,Citibank, Wells Fargo, Sun Trust Bank, HSBC Bank USA, can continue in business, more than 1,800 regional and smaller institutions are at risk of failure despite government bailouts!

The debt crisis is much greater than the government has reported. The FDIC`s "Problem List" of troubled banks includes 252 institutions with assets of $159 billion. 1,816 banks and thrifts are at risk of failure, with total assets of $4.67 trillion, compared to 1,568 institutions, with $2.32 trillion in total assets in prior quarter.

Put bluntly, the entire US Banking System is in complete and total collapse.
ANNONS

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Fractional Reserve Banking med Blogkeen
Följ Fractional Reserve Banking med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se