Direktlänk till inlägg 9 juli 2009

Goldman Sachs slipper rapportera aktieköp – Ny kriminell lagstiftning i all tysthet godkänd.

Av Sunda Pengar - 9 juli 2009 10:08

Goldman Sachs som utan tvivel varit i blåsväder flertalet gånger under det senaste decenniet angående ett antal kriminella affärspraxis från laddering (artificiellt bjuda upp IPO priser) till att erbjuda sub prime derivat för att sedan korta sin egen produkt när den väl var såld.

Vad de gör har uppmärksammats, inte i media i stort men ett flertal bloggar har skrutinerat Goldmans affärer och dess intima samband med den amerikanska regeringen.

Nu har dock korruptionen kommit till en helt ny nivå. New York Stock Exchange godkände i all tysthet förra veckan att de skulle sluta med praxisen att rapportera deras trading på börsen. Detta hjälper inte bara Goldman utan alla stora investmentbanker och ger dem spelrum att mörka sin marknadsmanipulation. Säg hejdå till den fria marknaden, om den någonsin funnits.

Zero Hedge, en blogg som har skrutinerat Goldman under en längre tid får ny mycket svårare att avsölja de detaljerade prismanipuleringar som investmentbanken sysslar med rutinmässigt.


Så mycket för ”transparency” och reform på den finansiella marknaden i Amerika och beslutet är inte helt olikt FEDs beslut att hemlighålla alla mottagare av Trash for Cash programmen, också känt om Federal Discount Window där FED agerar pantbank för skräp mot toppsäkra instrument.

Beslutet kommer mycket lägligt för Goldman efter att de haft en mycket besvärande artikel publicerad i Rolling Stones som alla borde läsa;

http://www.rollingstone.com/politics/story/28816321/the_great_american_bubble_machine/print

Omfattande korruption och manipulering av marknaderna för massiva kortsiktiga vinster detaljeras och Goldman har besvarat anklagelserna med tystnad.

”The NYSE has taken action to make sure that nobody will henceforth be able to keep track of the complete dominance that Goldman Sachs exerts over the New York Stock Exchange. This basically ends our weekly Program Trading updates disclosed every Thursday indicating that Goldman has singlehandedly captured all of NYSE’s program trading.”


I samma veva varnar Goldman själva för deras möjlighet att manipulera marknaden.

”the bank (Goldman) has warned it could be used to "manipulate markets in unfair ways."


http://www.cnbc.com/id/31783285

Ett närmast sensationellt medgivande efter den senaste tidens uppmärksamhet i pressen.

Tidigare skrivit om Goldmans trading program.

”This isn’t a free market; it’s a black magic trick, involving supercomputers, psychological operations and lots and lots of leverage.”

 
ANNONS
 
Ingen bild

Micke

9 juli 2009 21:05

Förbaskat trevlig och informativ blogg du har. Tack från hjärtat! Fråga: tror du att räntefria pengar, typ Lincoln-green-backs, någonsin kommer tillbaka? Är det i så fall önskvärt som du ser det?

 
Ingen bild

Sunda Pengar

10 juli 2009 07:04

Social credit (som greenbacken) föreslås regelbundet och skulle enligt mig vara mycket positivt för ekonomin som helhet jmf med skuldinstrument med en faktiskt kostnad. Det finns alternativa valutor i USA utan rantekostnad men sannolikheten att etablissemanget i USA ger upp sin ratt att skapa pengar ur intet kan vi se i stjärnorna efter.

Mojligvis efter en full default fran USA pa sina treasury notes kan vi se en monetär revolution. Dock leder det förmodligen till ett större valutaområde, euro modell.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sunda Pengar - 8 december 2010 08:24


  Tidigare har det ofta rapporterats om hur olika forslag har pressats genom kongressen i USA for att få FED att lämna uppgifter på de utländska instutitioner som har ”fått” pengar av FED under finanskrisen för att hålla uppe värdet...

Av Sunda Pengar - 8 november 2010 11:03


  (På bild, Elizabeth Coleman)   Hyffsat spektakulärt klipp där det är gapande uppenbart att de amerikanska myndigheter som är satt att utreda oberoende instutitioner inte gör det i det amerikanska rullande dörr systemet mellan kritisk gra...

Av Sunda Pengar - 14 december 2009 10:55


  Kritiken från det Isländska folket har varit så tunga och lokal media så pass uppmärksam att IMF har känt sig tvungna att skriva ett öppet brev till ”open civil meetings” vilket består av flera medborgarrättsliga grupperi...

Av Sunda Pengar - 10 december 2009 06:28


  Don Blankenship, en av många hatad man för att öppet kritisera de vetenskapliga undersökningarna om klimateffekterna och koldioxid här i en intressant intervju. Intervjun gäller i största del Global Warming men blir riktigt intressant en...

Av Sunda Pengar - 9 december 2009 06:03

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000005714 StartFragment:0000002291 EndFragment:0000005678 Fed ligger under hårt tryck från flera håll. Ron Paul driver fortsatt korståg för att göra en oberoende revision av FED som har...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Fractional Reserve Banking med Blogkeen
Följ Fractional Reserve Banking med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se