Direktlänk till inlägg 12 maj 2009

Spendera 1USD, låna 50cent – Verkligheten bakom USAs budgetunderskott

Av Sunda Pengar - 12 maj 2009 06:49Bush gjorde sig känd som den president som var minst bekymrad över att driva landet på lånade pengar men Obama verkar inställd på att ta det till helt nya nivåer.

Årets underskott ser ut att bli större än 1.8biljoner USD eller 4 gånger större än det största underskott hittills noterat, ej justerat för inflation.

Verkligheten är att för varje USD som regeringen spenderar så måste de låna 48 cents. Detta i en tid då skatteunderlaget drastiskt minskar, ett stort antal stater som i praktiken är i konkurs och helt lånefinansierade krigsinsatser världen runt.

Kalifornien är nu i så dålig form att de betalar sina statsanställda i IOU som de försöker får FED att backa upp.

Man behöver inte vara ekonom för att förstå att situationen snabbt håller på att bli ohållbar i USA men fortfarande finns ingen debatt om alternativ, trots att de finns. Kongressen kan finansiera sitt underskott med social credit, eller räntefria statspapper istället för att låna ifrån FED på sina Treasury bonds. De kan centralt gå in och tvångsavskriva de lång och derivat som håller hela ekonomin i strypkoppel och på så sätt frigöra kapital till realekonomin istället för skuldunderhåll. Det innebär att man i praktiken skjuter kostnaden på de som skapade krediterna istället för skattebetalarna som idag.

Läs mer om USAs underskott här.

 
ANNONS
 
Josef Boberg

Josef Boberg

15 maj 2009 14:58

FINANSKRIS ELLER DUMHETSOPTIMUM ?

http://josefboberg.wordpress.com/2007/12/22/lonesl

 
Patrik

Patrik

18 maj 2009 14:03

Det är komiskt (fast mer bissart egentligen) att vi lever som vi gör med privata banker och skuggfigurer som skapar pengar ifrån ingenting för att sedan skuldsätta hela jorden.

Jag vet inte om du känner till John Perkins? (http://www.johnperkins.org/)

Han pratar om hur man idag använder sig av ekonomiska hitmen som förstör länder och deras valutor om ledarna inte går med på deras villkor. Först skickas ekonomiska hitmen till landet, sen "jackals" som är som lönnmördare och steg 3 är krig (det som hände med Irak och Saddam).

Tydligen är Island utsatt för dessa ekonomiska hitmen.

Det bästa för varje land hade varit att skapa egna pengar som mättar magarna på dess befolkning och i proportion till efterfrågan och tillgång.

Frågan är när vi får se den sortens pengaskapande, för dagens pengaskapande går bara ut på en sak: Att ge makten till några få över många genom att skuldsätta världen till bankerna som styrs privat.

Nu när man vet hur det ligger till är det så enkelt att se lösningen men så svårt att framföra den då få kan ta till sig en så enkel lösning (vilket är bissart).

mvh
- Patrik

http://www.ekonomiskreform.se

 
Stan

Stan

19 maj 2009 08:23

som någon sa:
det är lättare gjort än sagt

http://stan.myhood.se

 
HCA

HCA

19 maj 2009 13:09

När startar revolutionen?
Personligen tror jag att vi är för långt gångna i bedövningen, så de gener som fanns förr hos t.ex dalafolket är i princip avklippta och kastade...
Nej, låt oss istället med böjda ryggar och naken underkropp och stående på alla fyra högljutt skrika MERA. Vi har ju stats- å kommunskulder att betala, högre matpriser att hosta upp, ännu lägre löner att slita för och såklart ännu sämre äldrevård för de tärande gamla och mycket större klasser i skolan för de osnutna skitungarna...

Hur länge ska vi stå så innan vi blir så trötta i ryggen och ömmar betänkligt andra delar av kroppen att vi rasar ihop?
Hur kan en ihoprasad och genomtrött kropp vara till samhällets fördel och med sitt slit och kunnande hjälpa till att betala alla dessa försämringar som vi enligt Ledarna måste göra i solidarisk och rättvis anda?

Kommer revolutionen DÅ kanske?
Nja, möjligen i sinnet... Men vem orkar i det läget? Särskilt när dessa onda kroppar genom sitt slit bara sett till att bygga det fängelse dom sitter i att bli ännu starkare och svårare att forcera...

Ja ä int' bitter...
Ja ä förbannad!

http://severkligheten.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sunda Pengar - 8 december 2010 08:24


  Tidigare har det ofta rapporterats om hur olika forslag har pressats genom kongressen i USA for att få FED att lämna uppgifter på de utländska instutitioner som har ”fått” pengar av FED under finanskrisen för att hålla uppe värdet...

Av Sunda Pengar - 8 november 2010 11:03


  (På bild, Elizabeth Coleman)   Hyffsat spektakulärt klipp där det är gapande uppenbart att de amerikanska myndigheter som är satt att utreda oberoende instutitioner inte gör det i det amerikanska rullande dörr systemet mellan kritisk gra...

Av Sunda Pengar - 14 december 2009 10:55


  Kritiken från det Isländska folket har varit så tunga och lokal media så pass uppmärksam att IMF har känt sig tvungna att skriva ett öppet brev till ”open civil meetings” vilket består av flera medborgarrättsliga grupperi...

Av Sunda Pengar - 10 december 2009 06:28


  Don Blankenship, en av många hatad man för att öppet kritisera de vetenskapliga undersökningarna om klimateffekterna och koldioxid här i en intressant intervju. Intervjun gäller i största del Global Warming men blir riktigt intressant en...

Av Sunda Pengar - 9 december 2009 06:03

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000005714 StartFragment:0000002291 EndFragment:0000005678 Fed ligger under hårt tryck från flera håll. Ron Paul driver fortsatt korståg för att göra en oberoende revision av FED som har...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Fractional Reserve Banking med Blogkeen
Följ Fractional Reserve Banking med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se