Direktlänk till inlägg 21 april 2009

Stresstest på bankerna av USAs regering kan ge upphov till bankruns

Av Sunda Pengar - 21 april 2009 10:59

Situationen har blivit mycket prekär när stresstesterna på USAs största finansiella instutitioner verkar ge de resultat som de är designade att göra, d.v.s se vilka banker som skulle gå i konkurs i värsta fall scenarion.

Det har varit allmänt känt att några av USAs allra största finansiella instutitioner är bankrutt men hålls levande genom nya bokföringsmetoder, t.ex övergivandet av mark to market praxis, cash för trash program och TARP.

Många av de massiva distributioner av framtida skattemedel till skuldservice istället för skuldsanering borde gränsa på det kriminella i dess utförande (hot om marshall law gällande TARP) har hjälpt att dölja hur allvarlig situationen är för dessa finansiella jättar och försöken till att stödja dem utan att måsta ta över ägandet.

Det här standardiserade testet som genomförs varje år, även i Sverige, har gjort läget pinsamt för USAs regering. De banker som har solid balansräkning stampar på dörren och vill släppa sina egna stresstester för att visa hur solida de är medan protester hörs från andra institutioner.

Just nu funderar de på att bara släppa resultaten och inte beräkningarna och på så sätt försöka undvika bankruns men då faller förstås hela konceptet med stresstester och allmänhetens förtroende med det.

Läs mer här:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sunda Pengar - 8 december 2010 08:24


  Tidigare har det ofta rapporterats om hur olika forslag har pressats genom kongressen i USA for att få FED att lämna uppgifter på de utländska instutitioner som har ”fått” pengar av FED under finanskrisen för att hålla uppe värdet...

Av Sunda Pengar - 8 november 2010 11:03


  (På bild, Elizabeth Coleman)   Hyffsat spektakulärt klipp där det är gapande uppenbart att de amerikanska myndigheter som är satt att utreda oberoende instutitioner inte gör det i det amerikanska rullande dörr systemet mellan kritisk gra...

Av Sunda Pengar - 14 december 2009 10:55


  Kritiken från det Isländska folket har varit så tunga och lokal media så pass uppmärksam att IMF har känt sig tvungna att skriva ett öppet brev till ”open civil meetings” vilket består av flera medborgarrättsliga grupperi...

Av Sunda Pengar - 10 december 2009 06:28


  Don Blankenship, en av många hatad man för att öppet kritisera de vetenskapliga undersökningarna om klimateffekterna och koldioxid här i en intressant intervju. Intervjun gäller i största del Global Warming men blir riktigt intressant en...

Av Sunda Pengar - 9 december 2009 06:03

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000005714 StartFragment:0000002291 EndFragment:0000005678 Fed ligger under hårt tryck från flera håll. Ron Paul driver fortsatt korståg för att göra en oberoende revision av FED som har...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Fractional Reserve Banking med Blogkeen
Följ Fractional Reserve Banking med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se